Zlata z Ostravy a bronz z Radebeulu

12.06.2012 10:32

V Ostravě, kde se konalo finále mistrovství ČR kadetů a kadetek v šermu fleretem, opět exceloval liberecký Romuald Klemm, který v soutěži hladce porazil všechny soupeře a s přehledem zvítězil. Získal tak zlatou medaili a jelikož  vyhrál i ve všech soutěžích kadetů, stal se i vítězem českého poháru. Do osmičky se ještě probojoval Jáchym Novák a celkově se umístil jako osmý. Do šestnáctky se dále probojovali ještě Matěj Chaloupka a Jiří Syřiště.

Následovala soutěž družstev. Naše áčko ve složení Rommuald Klemm, Jáchym Novák, Jiří Syřiště bylo nasazené jako jednička. Družstvo „B“ jako šestka. Béčko nejdříve nastoupilo proti favorizovanému Brnu, které řádně potrápilo a prohrálo po boji 38:45. I když prohrálo, tak výsledek je dobrou předzvěstí do dalších sezón. Družstvo „A“ se utkalo o finále s Opavou s přehledem zvítězilo, a postoupilo do finále proti Brnu. Před posledním zápasem to byl pro Liberec téměř neřešitelný problém, když naši již prohrávali 26:40. Soutěž zavíral Rommuald Klemm, který výsledek fantastickou jízdou dotáhl na 39:44,ale ani to nebyl konec. Vynikajícím výkonem soupeře doslova zlikvidoval a vybojoval pro Liberec vítězství 45:44 a zlatou medaili!!!

Děvčatům se tentokrát bohužel nedařilo a tak se neprobojovala mezi nejlepší v jednotlivcích ani ve družstvech.

Mladí kordisté si na závěr sezony zajeli do rodiště Karla Maye Radebeulu, kde se konal 3. ročník Radebeuler Fechtcup 2012.

Ve věkové kategorii 95/97 šermovali Ladislav Berčo a Jindřich Šilhán. Šermovala se dvě skupinová kola a pak eliminace. Oba naši šermovali bez jediné porážky a tak se probojovali až mezi nejlepší 4.

Tam shodně prohráli a tak se podělili o třetí místo. Pěkné bylo, že se finále šermovalo na náměstí.

Dalším z našich byl Federico Zulian, který byl v kategorii 98/99 hodnocen jako pátý. Což je dobrým příslibem do další sezony. 

Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.