TJ SLOVAN VESEC - Badminton - zhodnocení sezóny

10.05.2012 11:53

Zahájení sezóny bylo naplánováno na konec července, kdy se ve dnech 30.7.-6.8.2011 uskutečnilo kondiční soustředění v Rokytnici nad Jizerou. Herní soustředění potom proběhlo v termínu 20.-28.8.2011 v Radostíně u Sychrova.

Od začátku září 2011 odstartovaly pravidelné tréninky v sokolovně, od poloviny září přibyla další tréninková jednotka pro výběrovou skupinu v badmintonové hale u Tipsport Arény a od poloviny února 2012 ještě dodatečná příprava v hale LTK.

V jednotlivcích se na republikových turnajích představilo osm hráčů (O.Klimeš, J.Koňas, J.Máchal, D.Stejskal, Ji.Vajsejtl, Z.Hlavatá, I.Mikezová, J.Slatinská) a to je oproti předchozí sezóně nárůst hned o 3 členy. Nejvíce medailí jsme získali na turnajích GP A a MČR kategorie U15 (3 zlaté, 6 stříbrných a 6 bronzových). Jedinou medaili naši zástupci přidali na GP A kategorie U17, zatímco u kategorií U13, U19 a dospělých jsme končili pod stupni vítězů. Potěšitelné však je, že se badmintonisté Slovanu Vesec dokázali probojovat na MČR ve všech mládežnických kategoriích!

Nejlepšího turnajového výsledku potom dosáhl Ondřej Klimeš, který na MČR U15 získal 3 medaile (2.místo ve dvouhře, 2.místo ve čtyřhře a 3.místo ve smíšené čtyřhře). V celkovém hodnocení na celostátním žebříčku patří našemu hráči 2.místo ve dvouhře, 2.místo ve čtyřhře a 1.místo ve smíšené čtyřhře.

Při oblastních mistrovstvích jsme vybojovali 25 medailí napříč všemi kategoriemi a oproti předchozí sezóně se tak zlepšili o 6 cenných kovů. Oblastními přeborníky se naši hráči stali hned v šesti případech (2x U13, 2x U15 a 2x U17).

V soutěži družstev se družstvo žáků Slovan Vesec „A“ umístilo ve finálovém turnaji oblastního přeboru na 2.místě, zatímco dorostenecký výběr skončil v oblastní konkurenci na 3.místě. Ani v jednom případě to bohužel nestačilo k postupu na mistrovství ČR smíšených družstev. Tým dospělých se v základní části OP smíšených družstev umístil na 5.místě a v play-off svou pozici jen potvrdil.

Kromě krajských a oblastních mistrovství jsme letos pořádali již V.ročník mládežnického turnaje v kategorii U11 - Memoriál Z.Kožešníka. V badmintonové hale LTK Liberec se jej zúčastnilo 70 hráčů z ČR a Polska.

Na mezinárodním turnaji Victor Junior Cup v Berlíně nás reprezentovala sedmička hráčů (K.Bumbálek, Heindorfer, J.Máchal, M.Máchal, Ji.Vajsejtl, Mikezová, Nováčková), která získala 7 sad medailí. V plánu máme ještě účast na mezinárodním turnaji v německém Friedrichshafenu, kde bude za vesecký oddíl startovat kvarteto O.Klimeš, J.Máchal, D.Stejskal a J.Slatinská.

Vzhledem k dobrým výsledkům během sezóny se Jaroslav Máchal probojoval do nominace severočeského oblastního výběru do 13 let. Turnaj se uskuteční v termínu 26.-27.5.2012. Pro soutěž regionálních výběrů do 15 let (2.-3.6.2012) potom budou v nominaci Ondřej Klimeš a Jana Slatinská.