Titans Liberec - Po dvou prohrách, konečně výhra

15.05.2012 10:17

Liberečtí titáni se po dvou porážkách konečně dočkali vytoužené výhry. V slunečném sobotním odpoledni nastoupili domácí Titans proti mírně favorizovanému soupeři, plzeňským Patriots. Po velkém boji vyhráli titáni 30:14. Výhra se však nerodila lehce. Domácím se podařilo zlepšit v obraně hlavně zastavování běhové hry soupeře a v útoku se zlepšila pasová hra. V celém zápase dominovaly hlavně obrany obou týmů.    V první čtvrtině se dostal k endzóně hostí pouze jeden z útoků Titánů. Pprosadit se dokázali jen kopem za 3 body. Ve druhé čtvrtině se výrazně zlepšila hra naší offensive line ve složení: Daniel Zahradník, Patrik Kysela, Jiří Vencovský, Jiří Bím, Jakub Vít. Titáni se začali posouvat kupředu pasovou hrou a díky Kristiánu Kollerovi a Ladislavu Pulcovi i běhovou hrou. Po zlepšení dokázali svou převahu Titans přetavit v první touchdown zápasu. Hosté však dokázali rychle odpovědět. Skóre prvního poločasu se tak zastavilo na stavu 10:6.
Do druhého poločasu vstoupili domácí značně nekoncentrovaní a mohou děkovat jen individuálním výkonům v obraných řadách. Ve  skvělé formě se představili: Petr Průšek (linebacker), Ladislav Pulec (defensive end), Jiří Bím (defensive tackle), Tomáš Lukavec (cornerback) a Jan Burik (safety).Po špatném začátku 3. čtvrtiny titáni zvedli hlavu a Marek Hruboň vnesl do domácích řad potřebný
klid dvěma zachycenými přihrávkami v endzóně hostí. Patrioti se však nechtěli vzdát a jejich obrana donesla zachycený interception až do endzóny domácích.
Drama však nepřipustil titán Marek Hruboň, který ve 4. čtvrtině svým 3 touchdownem v zápase srazil patrioty z Plzně na kolena. Po zbytek zápasu již dominovala obrana domácích a nedovolila útoku patriotů žádné výrazné ohrožení endzóny.
„Myslím, že pro diváka byl dnešní zápas dobrou podívanou. Chtěl bych pogratulovat k dnešnímu vítězství všem hráčům. Obrana se oproti minulému zápasu velmi zlepšila, útok hrál s větším nasazením. Bohužel nás v prvním poločase velmi srážely naše fauly. Musíme zapracovat na větším disciplíně a koncentraci.“ komentuje zápas headcoach Titans Liberec Jan Veselý.