Pozvánka k veřejnému závodu v kombinaci plavání – běh

27.03.2012 11:11

Liberec – evropské město sportu 2012 přináší široké sportovní veřejnosti další dárek: otevřený závod v kombinaci plavání a běhu, který se uskuteční v sobotu 31.3.2012. Plavecká část proběhne dopoledne na bazéně v Liberci. Dětské kategorie 8 letých, 9 letých a 10-11 letých plavou 100 metrů, ti starší pak 200 metrů a dospělí 400 metrů volným způsobem.

Podle výsledků plavání pak budou závodníci odpoledne od 14hodin startováni do běžecké části této kombinace na náměstí před Libereckou radnicí. Dětské kategorie běží 1 km, ti starší 2 km a dospělí 5 km na okruhu ulicemi Moskevská – Jezdecká - Pražská – náměstí.

Česká triatlonová asociace a její smluvní partneři, Magistrát města Liberec a Liberecký kraj zvou každého sportovce k aktivní účasti. Přihlášky k závodu jsou k dispozici na www.czechtriseries.cz, případně se lze přihlásit až na místě, ale v takovém případě nelze garantovat startovní místa. Specifikem tohoto typu závodu je i soutěž rodin. Do soutěže se mohou přihlásit minimálně 2 a maximálně 5 rodinných příslušníků, každý musí absolvovat celý závod. Výpočet pak určí 5 nejlepších rodin, mezi které se rozdělí 10 tisíc Kč.

Závod bude bohatě dotován dalšími cenami, které věnují firmy Decathlon, Gasso a Preciosa. Na závěr bude slosování startovních čísel o věcné ceny.