Liberec hostí Akademické mistrovství světa v golfu

04.07.2012 10:04

 

Vysokoškoláci soutěží tento týden od úterý až do pátku na osmnáctijamkovém hřišti Ypsilon Golf Resort ve Fojtce.

Zástupci Mezinárodní federace univerzitního sportu (FISU) a zástupci organizačního výboru AMS 2012 v golfu navštívili ve středu 4. července večer libereckou radnici, kde je v obřadní síni přijal náměstek primátorky Jiří Šolc (na snímcích dole). „Liberec získal pro letošní rok titul Evropského města sportu. Jsem přesvědčen, že na tento titul můžeme být právem pyšní. Konání tak významného podniku, jakým je Akademické mistrovství světa v golfu, je toho důkazem. Věřím, že i tato prestižní akce přispěje k popularizaci golfu, který si tak získá své nové fanoušky,“ řekl náměstek.

Liberecké mistrovství v golfu už drží první rekord. Může se pochlubit historicky nejvyšší účastí závodníků. V kategoriích mužů, žen a týmů soutěží 90 golfistů a 59 golfistek. Dosud držela rekord španělská Antequera, kde na posledním světovém šampionátu soutěžilo 133 účastníků.

Mistrovství začalo slavnostním zahájením v pondělí večer ve sportovní hale Technické univerzity. Slavnostní zakončení se uskuteční v pátek 6. července od 19.30 hodin přímo v areálu dějiště celého šampionátu Ypsilon Golf Resortu Liberec.

Mottem celé akce je “Studenti pro studenty”. Což v praxi znamená, že až na několik pozic se organizační výbor opírá o studenty Sportovního managementu a oboru Rekreologie Technické univerzity v Liberci. Je to pro ně ideální příležitost ověřit si znalosti a dovednosti, které získají při přednáškách v praxi.

AMS 2012 v golfu pořádá z pověření České asociace univerzitního sportu Technická univerzita v Liberci ve spolupráci s Českou golfovou federací. „Golf je v naší zemi dynamicky se rozvíjejícím sportem. Přibývá skvělých hřišť, roste hráčská základna a golf je i nedílnou součástí sportovní činnosti vysokoškoláků a má své pevné místo v programu Sportovních přeborů vysokých škol. Jsme potěšeni, že nám bylo svěřeno pořádání AMS a že můžeme v roce 2012 přivítat v Česku nejlepší světové golfisty univerzitního sportu,“ uvedl předseda asociace František Dvořák.