Liberec - Dněpr 2:2, domácí dohnali velké manko, srovnali v 89. minutě

23.08.2012 22:57

 

Prohrávali už o dva góly, přesto mají liberečtí fotbalisté stále ještě šanci na postup do základní skupiny Evropské ligy. Už téměř ztracený souboj s Dněpropetrovskem zachránili v závěrečné půlhodině, kdy dvěma góly srovnali. Odveta na Ukrajině se hraje za týden.

"Musím naše hráče pochválit, ukázali charakter. V 50. minutě jsme prohrávali 0:2 a soupeř hrál výborně, ale nesložili jsme zbraně. Dokázali jsme se zvednout, to ukazuje sílu mužstva," prohlásil domácí kouč Jaroslav Šilhavý. Za první gól se však zlobil: "Neměli jsme inkasovat takhle hloupou branku."

Do konce prvního poločasu zbývaly jen dvě minuty, už se zdálo, že Liberec udrží do pauzy nadějný bezgólový stav, když si za domácí obranu zaběhl Konopljanka. Teprve dvaadvacetiletý záložník, jenž ovšem reprezentoval Ukrajinu v červnu na mistrovství Evropy, snadno přehodil brankáře Bičíka.

Už předtím mohl Dněpropetrovsk skórovat. Brazilec v ukrajinských službách Matheus obešel gólmana Bičíka, jenže za ním ještě stál stoper Kelič a útočník Dněpru z úhlu trefil jen tyč.

Hosté byli v úvodní půli aktivnější. Mimochodem, hosté měli za první poločas hned deset střel, Liberec jen jedinou.

Převaha hostů se potvrdila krátce po přestávce a než se stačil Liberec pokusit o nápor, uzemnil ho ve 49. minutě střelou na zadní tyč Matheus.

Liberec vypadal zlomeně, v 62. minutě se ale vrátil do hry.¨Breznaník, jeden z mála domácích hráčů, který dovedl hostům konkurovat při individuálních akcích, vystřelil zpoza vápna přesně k tyči.

"Myslím, že soupeři v druhém poločase ublížila druhá branku. Malinko polevil a my jsme využili ty situace. Nakonec jsme sahali po vítězství," připomněl Šilhavý.

Českého šampiona snižující trefa nabudila a brzy mohl srovnat střídající Hadaščok, ovšem reprezentační Laštůvka však proti němu vytáhl vynikající zákrok.

Na opačné straně se zase blýskl Bičík, když dobře vyběhl a perfektně zmenšil střelecký úhel Olijnikovi.

Domácí se pokusili o závěrečnou zteč a za bojovnost se dočkali odměny. Mazuch fauloval Hadaščoka a Vácha z penalty vyrovnal.

"Víme, že jsme v poločase. Na hřišti Dněpru to bude těžké utkání, ale tímto výsledkem jsme udrželi naději," dodal Šilhavý.

"První poločas jsme měli pod kontrolou. Dali jsme dva góly, jenže v posledních třiceti minutách jsme polevili a Liberec srovnal. Není nic vyřešeného, rozhodne se v odvetě," uvedl Juande Ramos, španělský kouč Dněpropetrovsku.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120823_182254_fot_pohary_ot