Akademické mistrovství světa v golfu 2012 se uskuteční v Liberci

02.07.2012 20:00

 

Během prvního červencového týdne se koná v Liberci 14. Akademické mistrovství světa v golfu. Oficiální zahájení akce proběhne v pondělí 2. července od 20:00 hodin ve sportovní hale Technické univerzity v Liberci na Harcově. Následovat budou čtyři hrací dny, během kterých se rozhodne o titulu Akademického mistra světa v kategoriích muži, ženy a týmy. Slavnostní zakončení se uskuteční v pátek 6. července od 19:30 přímo v areálu dějiště celého mistrovství Ypsilon Golf Resortu Liberec.

Celosvětový rozvoj golfu na univerzitní půdě potvrzuje účast 21 států. Liberecké mistrovství světa drží prim v počtu účastníků. Celkem 149 hráčů (90 mužů, 59 žen) překonalo doposud rekordní počet 133 z posledního dějiště mistrovství, španělskou Antequeru.

Zázemí spotovcům poskytnou liberecké hotely Clarion Grandhotel Zlatý Lev a Hotel Praha. Oba hotely se nacházejí v centru města, takže hráči budou mít i ideální příležitost k prohlídce kulturních památek a zajímavostí Liberce.

Mottem celé akce je “Studenti pro studenty”. Což v praxi znamená, že až na několik pozic se organizační výbor opírá o studenty Sportovního managementu a oboru Rekreologie Technické univerzity v Liberci. “Je to pro ně ideální příležitost ověřit si znalosti a dovednosti, které získají při přednáškách v praxi” uvedl ředitel oranizačního výboru a vedoucí katedry Tělesné výchovy PaedDr. Jindřich Martinec.

S celou akcí jsou propojeny i další fakulty TUL. Např. během doprovodného programu zahajovacího ceremoniálu budou moci účastníci shlédnout módní kolekce posluchačů fakulty Textilní.

Zajímavostí a další motivací pro hráče bude fakt, že ceny pro nejlepší hráče vyrábí světoznámý designer a architekt Prof. Dr. Ing. arch. Bořek Šípek (bývalý děkan fakulty Umění a architektury TUL).

Další informace o akci naleznete na  www.wucgolf2012.com.