Startuje European Trophy, Liberec jde na Fribourg možná i s Nedvědem

15.08.2012 08:44

 

Tři úvodní bitvy v letošním ročníku European Trophy odehrají v tomto týdnu hokejisté Liberce. Je možné, že do nich už zasáhne i kapitán a největší hvězda týmu Petr Nedvěd, který před dvěma dny podepsal k radosti fanoušků s libereckým klubem po dlouhém váhání novou jednoletou smlouvu.

O jeho případném startu se rozhodne dnes po domluvě s trenéry. V úterý vyzvou Bílí Tygři doma ve Svijanské areně od 18.30 hodin švýcarský celek HC Fribourg-Gotteron. "Kromě dlouhodobě zraněného Kajínka jsme komplet. Od Fribourgu očekáváme klasický mix švýcarského a kanadského stylu a na to se připravujeme," uvedl Filip Pešán, asistent trenéra Liberce

Ve čtvrtek navečer pak Tygři vyrazí na krátké severské turné za svými soupeři do Finska, kde budou v pátek hosty jedenáctinásobného mistra TPS Turku a v sobotu Tappary Tampere.

Liberečtí si vyzkoušeli konfrontaci s evropskými soupeři už v minulé sezoně, ale tehdy do finálového turnaje ze základní skupiny nepostoupili. "Účast v European Trophy je úžasným zpestřením, protože tohle období nemají hráči moc v lásce, když se nehraje o body. Tohle ale dává tomu srpnu úplně jiný náboj," řekl Pešán.

Letos narazí Liberečtí v osmičlenné skupině s názvem East division kromě již zmíněných celků ještě na švédská mužstva Brynäs IF a Djurgarden IF, švýcarský SC Bern a také na českého šampiona HC Pardubice. S Východočechy odehrají Bílí Tygři na přelomu srpna a září dva vzájemné duely. Do dalších bojů v European Trophy postoupí z každé ze čtyř základních skupin nejlepší dva celky.

"Rozhodně chceme vyhrávat, chceme mít tu konfrontaci s Evropou pozitivní a ne se jenom zúčastnit," tvrdí Filip Pešán.

Po finském výjezdu se hokejisté Liberce představí znovu na domácím ledě, ale tentokrát už v hlavní Tipsport aréně, v atraktivních duelech proti švédskému dvojbloku: 24. srpna hostí Djurgarden a o den později Brynäs. Základní skupinu pak zakončí až 13. listopadu na ledě Bernu.

Vstupenky na všechna domácí utkání Bílých Tygrů v European Trophy jsou v předprodejích už od konce června.

"Majitelé permanentek a klubových permanentek na novou sezonu budou mít vstup na domácí zápasy zdarma, ostatní fanoušky bude stát vstupenka na utkání sto korun," uvedl Martin Kadlec, tiskový mluvčí libereckého klubu.

Členové Fanklubu (týká se sektoru Fanklub stání), studenti, senioři a držitelé průkazu ZTP mohou zápas navštívit se slevou 50 procent. Držitelé průkazu ZTP/P mají vstup zdarma.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/