Liberec může pilovat střelbu v podzemí. Dobrý nápad, říká kouč Jelínek

20.06.2012 11:09

 

Venku lidé padají vedrem, tady je ovšem příjemný chládek. Vzduchem sviští puky a sítě v brankách se divoce vlní. Hokejový Liberec slavnostně otevřel novou střelnici, kde se budou hráči zdokonalovat v práci s pukem.

"Využívat ji budou hokejisté od těch nejmenších až po A-mužstvo," řekl hlavní metodik mládeže Bílých Tygrů Filip Pešán.

Střelnice vyrostla v nevyužitém prostoru v podzemí liberecké Svijanské arény. V rámci české extraligy je to ojedinělý projekt. V rozlehlém prostoru s nízkým stropem jsou rozmístěné branky, na které lze střílet z různých vzdálenosti.

Hráči tu netrénují na bruslích, ale v normálních teniskách: na podlaze není led, nýbrž speciální povrch z děrovaného plastu. "Dá se po něm jezdit i na kolečkových bruslích, je vhodný i pro různá cvičení," říká Pešán.

Nová hokejová střelnice stála bezmála půl milionu. Zaplatili ji sponzoři, ale s příspěvkem přišli i liberečtí hokejisté a rodiče mládežníků.Trenér extraligového A-týmu Marian Jelínek vznik projektu uvítal.

"Za našeho mládí byly na sídlištích různé plácky, kde si kluci mohli zahrát i po tréninku. To dnes není, a tak se to musí nějak nahrazovat. Díky nové střelnici se tu mohou mladí hráči zdokonalovat," míní Jelínek.

Střelnice je určena hlavně k výchově mladých hokejistů, při slavnostním otevření si však na branku zastříleli i extraligoví hráči: útočníci Kudrna a Bárta nebo brankář Pinc.

"Myslím, že i oni sem občas zavítají, aby se zlepšili v herních činnostech. Jednou týdně máme tréninkovou jednotku, kterou nazýváme žolík, kdy si hráči můžou vybrat aktivitu, jakou chtějí. Je pro ně příjemnější střílet na branku než zvedat činky," usmívá se kouč Jelínek.

Útočník Jaroslav Kudrna přitakává: "Zlepšit střelbu určitě potřebujeme, takže sem chodit budeme."

Zdroj:https://liberec.idnes.cz