Hokejisty Liberce v přípravě potopil jejich bývalý bek Hunkes

06.08.2012 16:06

 

První zápas letního přípravného období hokejisté Liberce těsně prohráli. Týmu Lev Praha plném hvězd podlehli doma 2:3. "Nejsem spokojen s porážkou, to určitě ne, ale ani nejsem naštvaný," řekl liberecký trenér Marian Jelínek.

"Týmu jsem řekl, že předvedl výkon, na kterém se dá stavět. Nebylo to z naší strany žádné faux pas. Herně jsme se silným soupeřem obstáli, ale hra je ještě syrová a bylo v ní plno individuálních chyb," podotkl kouč.

Hosté byli favority utkání. Účastník milionářské KHL představil tým prošpikovaný reprezentanty Česka, Slovenska, ale i Kanady. Bílí Tygři s ním přesto dokázali držet krok. Stará plechová Svijanská aréna, kde se čtvrteční zápas odehrál, byla nabitá do posledního místečka.

Zápas se Lvem, který je v Liberci na soustředění, sledovalo 1 500 diváků.Domácí hokejisté šli do utkání z plné třífázové přípravy.

Zajímavý pohled byl do tygří klece. Brankář Marek Pinc totiž nastoupil v hnědé retro výstroji, kterou si speciálně objednal.Betony i rukavicemi díky ní připomínal gólmany ze sedmdesátých Let minulého století.

Hosté šli po krásných akcích do dvoubrankového vedení, ve druhé třetině však Tygři vyrovnali na 2:2: gólman MacIntyre za brankou nechtěně přihrál Duškovi, ten objel klec a zavěsil. Vedení Lvům vrátil exliberecký obránce Hunkes bombou od modré. A nakonec to byl gól vítězný.

Další letní zápas sehrají hokejisté Liberce proti Mladé Boleslavi a pak už se budou připravovat na European Tour, do které vstoupí 14. srpna domácím utkáním proti švýcarskému celku Fribourg-Gotteron.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz