Do závodu v aquatlonu se mohou přihlásit i celé rodiny

13.03.2012 14:57
Liberec - Evropské město sportu 2012 přináší otevřený závod pro širokou veřejnost v kombinaci plavání a běhu, který se uskuteční v sobotu 31. 3. 2012.

Mistrovství České republiky dospělých a Český pohár v Aquatlonu 2012 s kategoriemi pro rodiny, kluby a širokou veřejnost se uskuteční posledního března v Liberci. Nad závodem převzal záštitu náměstek primátorky Statutárního města Liberce Jiří Rutkovský. 

Plavecká část proběhne dopoledne v libereckém plaveckém bazénu. Dětské kategorie 8 letých, 9 letých a 10-11 letých plavou 100 metrů, ti starší pak 200 metrů a dospělí 400 metrů volným způsobem. Podle výsledků plavání poté závodníci odpoledne od 14 hodin odstartují do běžecké části této kombinace na náměstí před libereckou radnicí. Dětské kategorie běží 1 km, ti starší 2 km a dospělí 5 km na okruhu ulicemi Moskevská - Jezdecká - Pražská – náměstí.

Přihlášky k závodu: www.czechtriseries.cz, případně se lze přihlásit až na místě, bez zvýhodněného startovného. 

Soutěž rodin

Specifikem závodu je i soutěž rodin. Do soutěže se mohou přihlásit minimálně 2 a maximálně 5 rodinných příslušníků, kdy každý musí absolvovat celý závod. Výpočet pak určí 5 nejlepších rodin, mezi které se rozdělí 10 tisíc Kč. Závod bude bohatě dotován dalšími cenami. Na závěr proběhne slosování startovních čísel o věcné ceny. 

Na bohatou účast dětí, sportovních rodin, plavců, atletů, pětibojařů a triatletů se těší Česká triatlonová asociace a její smluvní parteři, pořadatelé akce, společnosti Sportgroup.cz a Hope Production s.r.o.