Další finále mistrovství ČR a další úspěch Libereckého šermu

11.06.2012 10:26

 

V Praze – Vršovicích se konala finálová soutěž mistrovství České republiky v šermu juniorů a juniorek fleretem, do které se kvalifikovali i šermíři Lokomotivy Liberec. Velkého úspěchu dosáhl Romuald Klemm, který se bez porážky probojoval ze skupin, přes eliminačního pavouka až do finále. V boji o titul na 3x3 minuty prohrával před poslední třetinou s domácím Kacvinským již 7:10. V poslední části však zvýšeným úsilím a lepší taktikou výsledek otočil, zvítězil 15:10 a stal se tak vítězem nejen celé soutěže, ale i seriálu mistrovských turnajů a vybojoval titul Mistr ČR a zvítězil i v Českém poháru. Dalšími reprezentanty Liberce byli na 8. místě Jan Honzek a 9. Jáchym Novák.

Tito tři pak nastoupili do soutěže družstev, kde měli v prvním kole volný los. V dalším kole se utkali s domácím týmem USK Praha, který porazili a postoupili tak do finále proti vynikajícímu družstvu Sokola Brno. Před nástupem posledních šermířů vedlo Brno již 40:27 a libereckým se tak úspěch vzdálil do roviny teorie. Poslední za Liberec nastoupil Romuald Klemm, který fantastickým výkonem ztrátu prakticky dotáhl, ale dostal se do časové tísně a tak naše družstvo po tomto strhujícím boji prohrálo 43:45 a získalo tak druhé místo a pěkné stříbrné medaile.

Do soutěže juniorek nastoupila za Liberec Anežka Řičářová, která se umístila na dobrém 12. místě.

V Karlových Varech, kde probíhala finálová soutěž v šermu kadetů kordem, liberečtí již tak úspěšní nebyli a mezi nejlepší se neprobojovali, když Jindřich Šilhán byl 14. a Ladislav Berčo 17.

V družstvech doplněni o nováčka Federica Zuliana, se umístili jako pátí.

Třetím turnajem, kterého se mladí liberečtí šermíři zúčastnili, byl šermířský festival v polské Poznani. Tam se v kategorii žáků narozených 1988/89 zúčastnili v šermu fleretem Václav Hak, který se umístil 43. a Matěj Chaloupka, který skončil na 45. místě.

Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.