Úspěchy libereckých šermířů

08.11.2012 15:52

 

Peterův memoriál – mezinárodní turnaj ve fleretu mužů a žen za účasti šermířů a šermířek 16 oddílů z Maďarska, Polska a Slovenska. Za Liberec soutěžily i ukrajinské posily Natalia Borysenko a Yuriy Kobylyan.

Mezi ženami byla Borysenko pátá, když nechybělo mnoho a mohla v soutěži zvítězit. V mužích se naši těsně neprobojovali do 16, když Romuald Klemm prohrál s jedním z polských šermířů nejtěsnějším rozdílem 14:15 a umístil se tak jako 20. a Kobylyan byl 22.

 

Turnaj evropského kadetského okruhu v šermu kordem Klagenfurt  - Rakousko.

Po úvodním turnaji v Budapešti, kde naši trpěli nováčkovskou trémou si v Klagenfurtu počínali již jako zdatní šermíři a tak se v konkurenci kordistů z 22 zemí umístil Jindřich Šilhán jako 95. a Ladislav Berčo byl 120.

 

Další víkend byl pro fleretisty ve znamení oblíbeného turnaje „Opavský listopad“ a kordisté absolvovali turnaj v Karlových Varech.

 

V Opavě šermovali z Liberce 4 žáci a 3 žačky, kteří absolvovali i kadetské soutěže.

V žácích dosáhl nejlepšího umístění 10. Václav Hak a 12. Matěj Chaloupka. Dále pak byl 23. Jiří Syřiště a 35. František Šilhán. V kadetech bylo pořadí libereckých následující – 15. Jiří Syřiště, 17. Václav Hak, 18. Matěj Chaloupka a 21. František Šilhán.

Mezi žačkami se do výběrové osmičky probojovala na 7. místo Štěpánka Němcová, 10. byla Anna Havlíčková a 12. Anna Haková.

V kadetkách byla z našich opět nejlepší na 13. místě Štěpánka Němcová, 14. se umístila Anna Havlíčkova a 21. Anna Haková.

 

V Karlových Varech se pod názvem „Challenge des Bains de Karlovy Vary“ konal mezinárodní turnaj mužů v šermu kordem, kde o nejlepší umístění soutěžilo 98 kordistů z 29. oddílů z České republiky, Polska, Slovenska a Slovinska. Z libereckého oddílu startoval bohužel pouze Ladislav Knap, který se po čtyřech vítězstvích ve skupinové části probojoval do eliminace. Přes první kolo eliminace se ve druhém kole o postup mezi 32 utkal se slovenským šermířem Illem z Bratislavy s nímž 10:15 prohrál a umístil se tak na 40. místě.