Úspěch Libereckých šermířu

29.05.2012 14:18

Série finálových turnajů mistrovství České republiky pokračovala soutěžemi v Brně a v Praze. V Brně šermovali mladší žáci a žačky fleretem a v Praze – Letňanech se utkali žáci a žačky v šermu kordem. Úspěšní byli liberečtí v Brně, kde se po skvělých výkonech ve skupinách probojoval na velmi pěkné 5. místo Pavel Šimon a do širšího finále se ještě dostal na 7. místo Matěj Chaloupka. Dvacátý čtvrtý byl Václav Hak a 39. František Šilhán. V celkovém hodnocení seriálu MČR se tak umístili na 6. místě Pavel Šimon a 8. Matěj Chaloupka – blahopřejeme!

V kategorii děvčat se umístila na velmi pěkném 6. místě Anna Haková, ještě lepší byla třetí Anna Havlíčková. V zápase o první místo sice prohrála Štěpánka Němcová s brněnskou šermířkou Macko a byla tak v závěrečném turnaji druhá, ale díky prvenstvím v předchozích turnajích měla bodový náskok a tak se stala vítězkou jak mistrovství ČR, tak Českého poháru. K vynikajícímu úspěchu blahopřejeme!

V celkovém bodovém hodnocení se tak ještě umístila bronzová Anna Havlíčková a 8. Anna Haková.

V soutěži družstev naše děvčata suverénně porazila všechny soupeřky a vybojovala tak zlaté medaile a titul mistr ČR.

Chlapci po urputném boji prohráli o postup do finále s tradičně silným družstvem Sokola Brno poměrem 43:45 což byla velká škoda, ale náladu si spravili v boji o třetí místo, když porazili Sokol Bystřice nad Pernštejnem rovněž výsledkem 45:43 a vybojovali tak bronzové medaile. Z turnaje se žádný z našich mladých sportovců nevrátil bez medaile a v této sezoně to byl pro liberecké šermíře zatím nejúspěšnější turnaj, což je i odměnou pro naše obětavé trenéry Milana Kulíka a Katku Niesigovou.

V Praze mezi kordisty reprezentoval Liberec v soutěži jednotlivců Ladislav Berčo, který po dobrých výkonech ve skupinách prošel i první eliminací a postoupil do bojů o finálovou osmičku. Tam však svému soupeři podlehl a umístil se tak jako 11. což mu vyneslo body do celostátního žebříčku, kde je na osmém místě.

V soutěži družstev vedl Ladislav Berčo tým nováčků, kteří i přes velkou snahu na zkušené soupeře nestačili a umístili se na místě devátém.

Fotogalerie

Tato fotogalerie je prázdná.