Liberečtí šermíři se zúčastnili třech turnajů po České republice

16.10.2012 14:50

 

Na třech turnajích z pěti, které se konaly ve stejném termínu startovali i mladí šermíři a šermířky liberecké Lokomotivy. V Brně šermovali na Brněnském krokodýlu kadeti a junioři fleretem. Mezi kadety se do výběrové osmičky probojoval i náš Jáchym Novák a umístil se na velmi pěkném 6. místě. Druhý z našich, stále ještě věkem žák Jiří Syřiště byl 18.

V navazující soutěži juniorů zvítězil několikanásobný mistr ČR liberecký Romuald Klemm – blahopřejeme, 7. byl Jáchym Novák a 15. Jiří Syřiště.

Děvčata šermovala fleretem o cenu časopisu MILITÁRIA v Praze. Turnaj začínaly kadetky, mezi kterými se z našich nejlépe umístila 9. Štěpánka Němcová, 11. byla Anežka Řičářová a 20. Anička Havlíčková. Všechny tři pak ještě šermovaly mezi juniorkami, kde se opět umístila Štěpánka Němcová devátá, když po velkém boji prohrála o osmičku s Koubovou z Bohemians 11:15. Jako 18. se umístila Anežka Řičářová a 25. byla Anička Havlíčková, které turnaj vůbec nesedl.

Třetím turnajem byla „Velká cena Karlových Varů“ v šermu kordem určená pro kadety a juniory.

Soutěž začínali kadeti, kde se liberečtí umístili jako 27. Jindřich Šilhán, 28. Ladislav Berčo a 43. Federico Zulián  platící nováčkovskou daň. Turnaj pokračoval kategorií juniorů, kde si zašermovali opět i naši. Tentokrát s o trochu lepšími výsledky, když 20. byl Ladislav Berčo, 21. Jindřich Šilhán a 36. Federico Zulián.