Liberečtí hokejisté střídají kolo s činkami a chystají se do Špindlu

28.05.2012 10:01

 

Desítky kilometrů na kole, další po svých a tuny železa v posilovně. Hokejisté Liberce pod vedením nového kouče Jelínka procházejí tvrdou letní přípravou. "Dokončujeme objemové období. Všichni jedou na plný výkon," říká Marian Jelínek, který se týmu ujal začátkem května.

Liberečtí hráči za sebou mají tři týdny letních galejí. Trénuje jich 24, zatím chybí zkušená letní posila obránce David Havíř a brankář Tomáš Vošvrda, který se podrobil operaci krčních mandlí.

"Hrozilo, že by se mi angíny mohly vracet v sezoně, kdy by se mi to nejméně hodilo. Po konzultaci s trenéry jsme se proto rozhodli řešit tenhle zákrok co nejrychleji," řekl Vošvrda na klubovém webu. Do přípravy s týmem se zapojí až v červnu.

Dvacetiletý útočník Tomáš Filippi se po dvou letech strávených v zámoří vrátil do Liberce a znovu si připomíná, co obnáší tvrdý letní dril.

"V Kanadě žádná letní příprava s týmem není. Každý hráč se připravuje na sezonu individuálně a přijede se až na kemp na ledě. Minulý rok jsem měl možnost trénovat s juniorkou a občas jsem se taky připravoval sám," řekl Filippi. "Letní přípravu nemám vůbec rád, ale to asi každý hokejista. Musí se to ale podstoupit, protože pak přijde to hezké, kdy pojedeme na led."

V uplynulém týdnu liberečtí hokejisté v pondělí, úterý a ve čtvrtek trénovali dvoufázově. Kondici nabírali většinou přímo v okolí Tipsport arény: výběhy, distanční běhy, posilovna, výjezdy na kolech a tak pořád dokola.

Jestliže dosud hokejisté Liberce zdolávali v přípravě na horském kole náročné kopce, příští týden to budou mít ještě horší.

Od pondělka do pátku totiž budou mít soustředění ve Špindlerově Mlýně a krkonošské prostředí slibuje hodně ostré výjezdy.

Liberecký hokejový tým opět prochází výraznou obměnou kádru. Kromě trenéra Kalouse skončili Klimenta, Trončinský nebo Vak, Bartovič je na odchodu do Slovanu Bratislava a kapitán Nedvěd koketuje s KHL.

Právě odchod či setrvání nejproduktivnějšího muže extraligy a bronzového medailisty z posledního světového šampionátu Petra Nedvěda hodně ovlivní další události v hokejovém Liberci.

Čtyřicetiletý veterán zatím neřekl jasně, kam se budou v příští sezoně ubírat jeho hokejové kroky. "S razantními změnami čekáme až na vyjádření Petra Nedvěda. Od toho se bude odvíjet i další podoba kádru," říká trenér Jelínek.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/