Liberecký kouč Šilhavý: Sahali jsme po senzaci, hráče musím pochválit

31.08.2012 10:54

 

Vyřazení ho zklamalo, ale výkon potěšil. Trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý své svěřence chválil navzdory vyřazení v play-off Evropské ligy. "Vypadli jsme se vztyčenou hlavou," pronesl.

Liberec prohrál v odvetě play-off na hřišti Dněpropetrovsku 2:4. A protože první zápas skončil remízou 2:2, český mistr do základní fáze Evropské ligy nepostoupil.

"Hrát sedmdesát minut v deseti lidech proti tak silnému soupeři je hodně složité. Dněpropetrovsk si vypracoval hodně šancí, které ovšem skvěle vychytal brankář Bičík," hodnotil Šilhavý utkání.

Liberec hrál od 25. minuty bez vyloučeného stopera Nezmara, jenž v úvodu zápasu dostal dvě žluté karty. Jestli po právu, to liberecký kouč nechtěl řešit. Nejdřív se chtěl podívat na záznam na videu.

Severočeši prohrávali 0:2, oba góly inkasovali z penalty. Ale dokázali se vrátit do zápasu, a dokonce vyrovnat. V tu chvíli by se prodlužovalo. V závěru ovšem dostali další dva góly.

"Stejně jako v domácím zápase hráči ukázali charakter a sahali po senzaci. Dotáhli jsme to na dva dva a za stavu tři dva nastřelili tyčku. Kdybychom dali gól, v tu chvíli bychom postupovali my. Za ten výkon musím hráče pochválit," pokračoval Šilhavý.

To, že Liberec v Lize mistrů ani v Evropské lize nedokázal postoupit do základní skupiny, Šilhavého mrzí. Ale připomněl, že týmu chyběly některé opory.

"Chtěli jsme strávit na evropské úrovni delší čas. Problémy, které jsme měli přes přípravu a které nás pronásledovaly dál, přišly v nevhodnou chvíli. Chyběli nám hráči jako Rabušic, Štajner, dneska Šural... Nechci říkat, že to byla jenom smůla, ale myslím, že kdybychom byli kompletní, mohli bychom udělat lepší výsledek," dodal.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120830_210545_fot_pohary_pes