Liberecký fleret 2012

02.05.2012 14:02

Druhým ze série šermířských turnajů uspořádaných za podpory Statutárního města Liberce a sportovního fondu byl „Liberecký fleret“, pro mladé šermíře a šermířky. Série pak vyvrcholí 19. a 20. května mistrovstvím České republiky soutěží mužů a žen v šermu fleretem a kordem.

Sobotní soutěže chlapců provázela jako červená nit vynikající výkonnost domácího Romualda Klemma, který suverénně zvítězil jak mezi kadety, tak v juniorech. Věkem kadet od podzimní sezony bude již soutěžit mezi juniory. Po vítězství v libereckém turnaji průběžně vede i žebříčky českého poháru. Mezi kadety se do širšího finále /osmičky/ probojovali na pěkné 6. místo Jiří Syřiště a 7. byl Jáchym Novák. O desáté místo se podělili Matěj Chaloupka a Pavel Šimon. Ostatní domácí neprošli přes skupinovou část.

Mezi juniory, jak jsme již informovali, zvítězil Romuald Klemm, dále dobrou formu potvrdil 8. místem Jáchym Novák a devátý byl Jan Honzek. Další domácí mladí zůstali na štítě skupinové části.

V nedělních soutěžích dívek se projevila převaha moravských oddílů.

V kadetkách byla liberecká Štěpánka Němcová 10. Anežka Řičářová 12. Anna Havlíčková 14. a Anna Haková 16.

Turnaj uzavírala soutěž juniorek. Z domácích si vybojovala pěkné 7.místo Anežka Řičářová a 11. byla Štěpánka Němcová.

Na závěr informoval ředitel soutěží pan Petr Brabec, jak obtížné by bylo pořádání soutěží pro mládež bez partnerů a sponzorů, kterými byli – Agentura regionálního rozvoje Nisa, Izoltherm, Centrum Babylon, tiskárna JIM, ELRA servis, Moštovna Lažany, DINO s.r.o., Pivovar Svijany, Preciosa a.s. a Aquapark centra Babylon. Mediálním partnerem bylo Radio Contact Liberec. Všem bychom za spolupráci chtěli poděkovat.

Fotogalerie: Liberecký fleret 2012