Liberec zlákal zpět smečaře Správku, končí duo Pešl - Ticháček

26.05.2012 10:19

 

Razantní obměnu na postu přijímajícího smečaře připravilo pro novou sezonu vedení volejbalistů liberecké Dukly. V kádru stříbrného celku z loňské sezony se změní i sestava blokařů.

V nedávném finále extraligy padli Liberečtí s Českými Budějovicemi hladce 0:4 na zápasy, a proto se klub rozhodl pro posílení ofenzivy, v níž za Jihočechy zaostávali. Končí duo Pešl – Ticháček a po více než deseti letech se vrací Aleš Správka, kapitán Ostravy.

"Odchod našeho nejzkušenějšího ofenzivního hráče Petra Pešla, který nám tady pomáhal čtyři sezony, je výrazným zásahem do sestavy. V posledních zápasech už jsme ale soupeřům nestíhali především na postu přijímajícího smečaře, ovšem bylo to i tím, že to všechno museli táhnout právě Pešl s Hýským, protože se zranil Ticháček. Pro něho to byla smůla, sezonu totiž začal skvěle, ale smlouvu už jsme mu také neprodloužili," vysvětlil Pavel Šimoníček, šéf libereckého klubu.

"A když se objevila možnost angažovat mladšího kluka, kterým je Aleš Správka a navíc mi přistoupil na tříletý kontrakt, neváhali jsme," dodal.

Jedenatřicetiletý Správka kdysi působil v Dukle v dorostu, rok jako voják základní služby na liberu a pak odešel do Ostravy. "Tam se vypracoval na smeči mezi lídry týmu a teď se dostal i do národního celku. Slibujeme si od něho hodně, je to velká posila," pochvaloval si Šimoníček.

Ticháčka by měl nahradit Američan Ryan Burrow, jenž před pěti lety hrával v Ostravě, pak po Evropě a naposledy v Rakousku. Liberecký management s ním v těchto dnech usilovně jedná a jeho příchod se prý jeví velice reálně.

V libereckém celku skončil po jedné sezoně také excentrický blokař a hecíř Jozef Piovarči. Se slovenským reprezentantem to bylo takhle domluvené už předem. Liberec ho získal na "last minute" těsně před startem sezony, protože potřeboval náhradu za kapitána Staňka, jenž si v přípravě utrhl rameno.

"Na blok už nepočítáme ani s Petrem Žáčkem, který moc šancí v sezoně nedostával, v jednu chvíli sice byl v základu, ale výkonností nás nakonec nepřesvědčil, takže místo něho jsme angažovali Adama Zajíčka z Brna, kapitána juniorské reprezentace. To je pro nás velký příslib do budoucna," přiblížil Šimoníček.

Z loňského stříbrného kádru tak v Liberci zůstávají nahrávači Řezníček a Démar, smečař Hýský, blokaři Staněk s Beerem, univerzálové Hadrava a Vodvárka a libero Kopáček. "Vedle posil ještě doplníme tým o naše dorostence smečaře Krause a polského nahrávače Cwalinu," doplnil Pavel Šimoníček.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/