Liberec - Jihlava 1:1, mistr odvrátil porážku z poslední akce

20.08.2012 08:42

 

Fotbalový mistr z Liberce s nováčkem prohrával, v dlouhém nastavení měl možnost posledního útoku, který dokázal využít. Vyrovnal a odvrátil porážku, běžela 94. minuta. Utkání 4. kola skončilo remízou 1:1.

Liberec inkasoval v úvodu utkání po ukázkovém brejku, který mazácky zakončil Jungr. A celý zápas se snažil o vyrovnání, měl několik nadějných příležitostí. Gól však ne a ne dát.

Až ve čtvrté minutě nastavení. Hlavičku Musiola přes brankáře Hanuše zastavil před brankovou čárou Gavrič a dobíhající Šural nekompromisně s pomocí břevna skóroval.

Pro Jihlavy to byla čtvrtá remíza ve čtvrtém utkání po postupu mezi elitu. V každém utkání vedla. Na Slavii o vítězství přišla v nastavení, v Liberci z poslední akce.

"Pro nás už začíná být typické, že se dostaneme do vedení, ale pak se ocitneme pod tlakem, který nedokážeme ustát. Kdyby Liberec vyrovnal v 70. minutě, tak bychom bod brali, ale takhle z posledního útoku je to pro nás velká ztráta," řekl jihlavský trenér František Komňacký.

Liberec se blížil čtvrté porážce z posledních pěti duelů, po vyřazení kvalifikace z Ligy mistrů s Kluží totiž minule podlehl i v regionálním derby v Jablonci. Snahu o nápravu však začal špatně, když po pár minutách neuhlídal brejk. Josl z levé strany vyslal do vápna Jungra, který se vyhnul Bičíkovi a do odkryté branky skóroval.

"Soupeři jsme pomohli ke gólu vlastní nedůsledností. Bylo tam několik taktických chyb a podobné situace nebývají v nejvyšších soutěžích často k vidění," zlobil se liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Liberec si postupně vypracoval nápor a prosazoval se zejména v krajních prostorech, ale chyběla mu lepší finální fáze. Šance přišly až v závěru poločasu, ale Hadaščok nedosáhl na střílený centr Breznaníka a Fleišman po hezké kombinační akci mířil jen do brankáře Hanuše, který nahradil lehce zraněného veterána Blažka.

Krátce po změně stran mohl navýšit jihlavské vedení bývalý liberecký záložník Koloušek, s jehož nepříjemnou dalekonosnou střelou měl Bičík velké problémy, jelikož těsně před ním změnila směr.

Liberec měl nadále více ze hry, ale šance přicházely sporadicky. Do jedné se dostával Hadaščok, kterého našel ve vápně Ljulka, jenže mladý útočník si dlouho připravoval míč na střelu a obrana ho zablokovala.

Blízko vyrovnání byl Breznaník, jehož střelu po rohu nechtěně poslal mimo tři tyče spoluhráč Nezmar. Pět minut před koncem Musiol po závaru před jihlavskou brankou trefil jen Hanuše.

Liberci nepomohlo ani to, že Jihlava pět minut v závěru odehrála v deseti bez Karlíka, který byl s tržnou ranou na hlavě ošetřován. Už to vypadalo, že Slovan počtvrté z posledních sedmi ligových zápasů nedá gól, jenže při posledním zoufalém nákopu vyhrál Nezmar souboj, obrana zastavila gólovou hlavičku Musiola, ale Šural už z dorážky zařídil dělbu bodů.

Liberec si tak alespoň trochu vylepšil náladu před důležitým zápasem play off Evropské ligy s Dněpropetrovskem.

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/