Gebre Selassie definitivně opouští Liberec, přestupuje do Brém

25.06.2012 08:24

 

Očekávaný odchod nadešel. Obránce fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie opouští Liberec a stane se hráčem Werderu Brémy. Německému klubu se upsal na čtyři roky, k potvrzení přestupu mu zbývá už jen projít lékařskou prohlídkou.

Tu pětadvacetiletý krajní bek doposud nemohl podstoupit, protože byl s českým týmem na mistrovství Evropy. V jeho průběhu naznačil, že nejspíš odejde právě do Brém, ale informaci potvrdily Liberec a Brémy až poté, co Češi na Euru skončili.

Spekulovalo se také o zájmu londýnského Arsenalu, ale útočně laděného obránce nakonec přece jen získal klub, který v uplynulé sezoně německé ligy skončil na devátém místě.

"Konkrétní zájem projevilo několik klubů už před Eurem, další se přidávaly ještě v jeho průběhu. S Werderem jsme byli ale v kontaktu už před turnajem a je to podle mého přesvědčení pro Thea ideální volba pro jeho budoucnost. A také sladká odměna za práci, kterou má v posledních letech za sebou,“ uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

"Věřím, že jsme vybrali správně," řekl sám Gebre Selassie. "Jde o stabilní a tradiční klub, který má vždy vysoké ambice. Už se nemohu dočkat, až navážu na úspěšnou sezonu, kterou mám za sebou v Liberci a v národním týmu."

První český reprezentant tmavé pleti fotbalově vyrůstal ve Velkém Meziříčí a poté v Jihlavě, odkud v roce 2007 přestoupil do Slavie. Ta ho však po roce uvolnila do Liberce, kde se stal postupně jednou z hlavních opor týmu a letos mu pomohl mimo jiné pěti góly k zisku ligového titulu.

V národním týmu debutoval Gebre Selassie v červnu 2011 na Kirin Cupu a dalšími výkony si řekl o nominaci na Euro, kde odehrál všechny čtyři zápasy v základní sestavě a zařadil se mezi tři nejlepší pravé obránce šampionátu.

"Jsme moc rádi, že Theo dal přednost Brémám před ostatními nabídkami. Je to velmi talentovaný obránce, který předvedl na mistrovství Evropy skvělé výkony," řekl Klaus Allofs, ředitel Brém, na klubovém webu.

"Jeho výkony na šampionátu nás všechny ohromily," přidal se trenér Thomas Schaaf. "Má velmi dobré nasazení, a to nejen do obrany, ale i do útoku."

Zdroj:https://liberec.idnes.cz/