Budějovice byly lepší, přiznávají stříbrní volejbalisté Liberce

24.04.2012 12:28

Na straně Českých Budějovic oslavy s mistrovským pohárem, zlatými medailemi, konfetami a šampaňským, na té druhé liberecké smutek a stříbrné medaile na krku. Volejbalisté Dukly ve finálové sérii extraligy selhali. Suverénním obhájcům trofeje z jihu Čech dokázali ve čtyřech prohraných zápasech sebrat pouhé dva sety a jejich čekání na zlato se po devíti letech zase minimálně o rok protáhne.

Severočeši sice v pondělí nakročili za malou nadějí na zvrat ve finále vyhraným prvním setem, ale v dalších třech opět kralovali hráči Budějovic a po zásluze mohli převzít mistrovský pohár. V posledních šesti letech už popáté.

"Budějovice byly lepší v celé sérii a potvrdily to i v tom čtvrtém utkání. Důslednější i důraznější, a proto zaslouženě zvítězily," uznal Michal Nekola, liberecký trenér. "Měli jsme chvíle, kdy jsme hráli výborně, ale také díry, kdy se nám nedařilo, a to se proti tak kvalitnímu soupeři prostě nedá ustát."

České Budějovice vyhrály všechny tři série v letošním extraligovém play-off bez porážky. "A to si myslím, že svědčí o všem. Jsme naprosto zaslouženě mistry republiky," liboval si Jan Svoboda, kouč zlatého Jihostroje.

Volejbalisté Liberce po loňském 6. místě drasticky obměnili kádr a vrátili se do české špičky. Byť opět nedosáhli na zlato, stříbrné medaile berou v klubu jako úspěch.

"Přivedli jsme hodně zkušené a zároveň hodně mladé hráče. Myslím, že se to povedlo a věřím, že po loňském výpadku jsme na dobré cestě a budeme pokračovat dál. Předvedli jsme v sezoně výborné výkony, v základní části jsme prohráli jenom čtyřikrát a pak jsme úspěšně prošli těžkou semifinálovou sérií s Ostravou. To nás, bohužel, stálo asi dost sil a ve finále to nakonec bylo znát," říká trenér mistrů.

Když se před rokem vrátil po letech ve Francii blokař Lubomír Staněk, prý slíbil šéfovi klubu Pavlu Šimoníčkovi, že pro titul. "Ale stříbro bereme. Budějky trochu víc před finále odpočívaly, my jsme už v některých fázích tahali nohy, protože jsme odehráli během měsíce spoustu zápasů. Ovšem pro ty naše mladé kluky to bylo perfektní, většina si poprvé zahrála o zlato. Potenciál je tady v Liberci veliký a o titul se popereme zase za rok," burcuje liberecký kapitán Staněk.

Zdroj: https://liberec.idnes.cz/