Boj s Brnem o extraligu floorballu začíná v neděli!

20.04.2012 09:49

Po sobotě 21.dubna, na kterou je naplánováno Superfinále extraligy, bude mít jedenáct celků nejvyšší soutěže zasloužené volno. Jediným z celého pelotonu, jenž bude v akci, bude klub FBC Liberec, který si zahraje s týmem Hattrick Brno a setrvání ve Fortuna Extralize. Soupeř bude pochopitelně usilovat o postup.

FBC Liberec

Florbalisté FBC se do baráže dostali přes dvě série. V první byli neúspěšní proti pražskému SSK Future, se kterým podlehli 1-3 na zápasy. Šanci na setrvání v nejvyšší soutěži si však uchovali v následujících bitvách s Pardubicemi, které nakonec porazili třikrát ze čtyř zápasů. Východočeši se tak loučí s Fortuna extraligou, Liberec čekají poslední střetnutí sezony proti soupeři z Brna.

Tým za záchranou táhne nejzkušenější borec ze sestavy Zdeňka Skružného, a sice kapitán Lukáš Nesměrák. Ten dokázal v osmi zápasech nastřílet již devět branek a přidal další tři asistence. Stejný počet bodů vyprodukoval také Matěj Klucho (8+4), který těží z kvalitní spolupráce s Martinem Blažkem (6+3). Své výkony v nejdůležitější fázi sezony vygradoval i Lukáš Veselý (5+3), který se ukázal jako univerzál schopen hrát v obraně i v útoku.

Liberecké stále trápí otázka zdravotního stavu střelce a elitního útočníka Petra Saláta. Ten si poranil kotník ve druhém utkání série s Future. Během následujícího víkendu sice zasáhl do bojů s pražským soupeřem, své zranění si ale spíše zhoršil a proti Pardubicím vůbec nenastoupil. Jestli se dá do pořádku do nedělního klání možná neví ani sám forvard libereckých.

Hattrick Brno

Soupeř z Brna postoupil do play off ze třetí příčky, což přisoudilo Brňanům do prvního kola soka z Litvínova. Po prvním víkendu byl stav vyrovnanýhattrick-brno 1-1, v Litvínově ale florbalisté Hattricku nenechali nic náhodě a po dvou výhrách postoupili do dalšího kola. V něm sehrálo Brno fantastickou sérii s Kladnem. Hattrick se dostal až na pokraj vyřazení, když prohrával 1-2, následně ale dvakrát zvítězil a dostal se do finále. V něm ale ve třech kláních podlehl Spartě a připravuje se na baráž s Libercem.

Ve svém středu mají Brňané hned několik borců, kteří jsou vysoko v produktivitě celého play off první ligy. Nejvýše je se ziskem 21 bodů (14+7) druhý nejlepší střelec v play off první ligy Jaroslav Hlaváček. O pouhý bodík za ním je Martin Houšť (10+10). Mezi další jména, která nemají problém se sbíráním bodů se řadí David Hauser (12+4), Lukáš Macálka (11+5) a Radek Felkl (5+9). Mezi známá jména se zkušenostmi z extraligy patří zadák Martin Komenda (1+10).

Boj o extraligu se přesouvá na palubovku ZŠ Dobiášova

Vzhledem k okolnostem víkendu, kdy se v sobotu florbalová veřejnost bude koncentrovat na slavné superfinále, a kdy v neděli bude patřit Dukla po celý den volejbalistům, proběhne duel v prostorách florbalu zaslíbeném zejména pro žákovské kategorie. Zápase mezi Libercem a Brnem se totiž odehraje na ZŠ Dobiášova, kde liberečtí muži trénují, ale již delší dobu hrají v azylu na Dukle.

Zápas na liberecké hale ZŠ Dobiášova začíná v tradiční den avšak netradiční čas. V neděli 22.4. ve 12:00 rozhodčí svým hvizdem zahájí první zápas série, ve kterém se utkají týmy Liberce a Hattricku Brno. Na zápas jste srdečně zváni, přijďte podpořit náš tým v cestě za úspěšným udržení extraligy.